Edukacija i obuka:

Završena radionica obuke za koordinatore ZU

Učesnici obuke 24.06.24

Završnim predavanjima Planiranje i pokretanje projekta i Razmjena iskustava dobre prakse (modul 15 i 16), okončana je ovogodišnja obuka za koordinatore kvaliteta i druge profesionalce iz oblasti poboljšanja kvaliteta, sigurnosti i akreditacije u zdravstvu.

Ovom prilikom je bio predavač Prof.dr. Halid Mahmutbegović iz Doma zdravlja Živinice, koji je uspješno prenio isustva iz prakse, kao i predavanja na teme Planiranje i pokretanje projekta, Iskustva pokretanja programa akreditacije i Kvalitet i procjena rizika u zdravstvu

Na samom početku obuke urađen je i post test od 30 pitanja u kojem su obuhvaćeni svi edukacijski moduli i dodjeljeni certifikati o završenoj obuci učesnicima.

Treba istaknuti da je na edukaciji za koordinatore kvaliteta koja se održavala u periodu od 21.03. do 06.06.2024. godine, učestvovala su 43 učesnika iz sljedećih ustanova: ASA Bolnica, DZ Gračanica, KB “Dr.Safet Mujić” Mostar, Lječilište Gata Bihać, ZZJZ Županije Zapadnohercegovačke, Dom zdravlja Tuzla, Zavod za medicinu rada  i sportsku medicinu ZE-DO, ZU Zeni-lijek Zenica, PZU Poliklinika Muminović Bihać, JU Zdravstveni centar Brčko, Dom zdravlja Bosanski Petrovac, JU Narodna apoteka Maglaj, Dom zdravlja Odžak, Poliklinika Atrijum Sarajevo, Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS, Dom zdravlja Srebrenik, Bolnica za plućne bolesti i tuberkolozu Travnik, Centar za fiz.medicinu, rehabilitaciju i banjsko liječenje “Ilidža” Gradačac, Dom zdravlja Prača, Dom zdravlja Čapljina, PZU “Dental centar Marković” Sarajevo, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, PZU Apoteka Medex Pharm.

Moderator edukacije bila je Aida Halilagić, prof.

Saradnja i partnerstva