ČESTITKA AKAZ-a

Sretan 8. mart – Međunarodni dan žena!

Kolaž fotografija sa vanjskih ocjena i drugih aktivnosti AKAZ-a 08.03.19

U povodu Osmog marta – Međunarodnog dana žena, građankama BiH, uposlenicama u zdravstvu, upućujemo iskrene čestitke u želji da ovaj, kao i svih drugih dana u godini, bude cijenjen njihov ogromni doprinos u zdravstvenom sistemu, poboljšanju kvaliteta u zdravstvu i društvu u cjelini.

Jedna od misija AKAZ-a kroz procese certifikacije i akreditacije jeste i poboljšanje uslova rada i zadovoljstva svih uposlenih u zdravstvu, uvažavajući načela jednakosti i jednakopravnosti što je bitan preduslov za sigurniju i kvalitetniju uslugu korisnicima zdravstvene zaštite na istim principima.

Kao uposlenice, vanjske ocjenjivačice AKAZ-a, facilitatorice, koordinatorice kvaliteta..., i na brojnim drugim važnim i odgovornim pozicijama žene svakodnevno vrijedno rade i daju ogroman doprinos unapređenju kvaliteta u zdravstvu u korist svih korisnica i korisnika zdravstvene zaštite.

Želja nam je da se na ovaj dan svi skupa prisjetimo dugogodišnjih napora na ostvarivanju društvenih, ekonomskih i političih prava žena u svijetu, te istaknemo važnost potrebe poboljšanja političkog, ekonomskog i socijalnog položaja žena u svim sferama, pa tako i u zdravstvu.

Sretan Vam Osmi mart, Međunarodni dan žena!

 

 

Saradnja i partnerstva