OBAVIJEST

Prijavite se na Stručni skup „Poboljšanje kvaliteta u evropskom zdravstvu – Radionica za zdravstvene organizacije Zapadnog Balkana“!

Poster za Stručni skup 13.06.18

U Općoj bolnici „Prim.dr Abdulah Nakaš“ u Sarajevu 5. jula se održava Stručni skup „Poboljšanje kvaliteta u evropskom zdravstvu – Radionica za zdravstvene organizacije Zapadnog Balkana“. Stručni skup kanadske akreditacijske agencije „Accreditation Canada“ suorganizuje Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) i domaćin zbivanja, J.U. Opća bolnica „Prim.dr Abdulah Nakaš“ iz Sarajeva.

„Pozivamo Vas da se prijavite kao učesnici na ovom skupu, a prijave primamo na br. tel.: 033 771 881; ili e-mail eserdarevic@akaz.ba. "Troškovi boravka i putni troškovi su na teret učesnika dok je kotizacije besplatna“, poručuju iz AKAZ-a u pozivu na ovaj eminentni stručni skup napominjujući da je broj mjesta ograničen.

Uz predstavnike federalnog i kantonalnog ministarstva zdravstva i domaćina, učesnice i učesnici će imati priliku učestvovati u diskusijama i čuti izlaganja o aktivnostima i principima rada „Accreditation Canada“ o čemu će govoriti Alessandro Buriani iz odjeljenja ove kuće za Evropu. Marjeta Stegel Bizjak će govoriti o iskustvima bolnice Postojna u Sloveniji, a Petar Cota o iskustvima Klinike Magdalena iz Hrvatske.

 

 

Saradnja i partnerstva