Certifikacija i akreditacija zdravstvenih ustanova

Održana peta redovna sjednica Upravnog odbora AKAZ-a

Naljepnica zakojim se potvrđuje akreditacijski status. 26.06.19

Peta redovna sjednica Upravnog odbora Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ), održana je u prostorijama Agencije dana 26.06.2019. godine. Dnevni red sadržavao je  razmatranje pitanja poslovanja Agencije i certifikacije i akreditacije zdravstvenih ustanova.

Na sjednici je dodijeljena certifikacija i akreditacija centrima za mentalno zdravlje  u Bugojnu i  Gradačcu.

Također, dodijeljene su certifikacije apotekama: PA „SELEN“, ZU „EUROVITA PHARMACIA“, (Ogranak  Apoteka „Merkator“, Ogranak Apoteka „BBI Centar“, Ogranak Apoteka „Nedžarići“, Ogranak Apoteka „Ilidža“ i Ogranak Apoteka „Markale) a privatna zdravstvena ustanova Zavod za humanu reprodukciju "Dr. Balić" dobila je akreditaciju kojom se potvrđuje ostvarenje neophodnih uvjeta za ovo priznanje.

Uz čestitke svima koji su uspješno prošli proces certifikacije odnosno akreditacije, napominjemo da će Agencija kontaktirati navedene zdravstvene ustanove u narednom periodu radi načina zatvaranja eventualnih preostalih obaveza. Podsjećamo sve zainteresirane da se certifikati i akreditacije mogu preuzeti svaki radni dan u AKAZ-u uz prethodnu najavu na 033/771-875.

Saradnja i partnerstva