Obavljene posljednje tri vanjske ocjene u apotekama u 2020. godini

Osoblje PZU Apoteke Nera 29.12.20

Unatoč svim okolnostima, i preprekama u radu, izazvanim ne samo pandemijom već i nizom različitih negativnih efekata koji su iz nje proizašli, vanjski ocjenjivači Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ), okončavaju tekuću kalendarsku godinu radom na četiri odvojene lokacije u vrlo zahtjevnim uslovima.

Naime, magistrice g.đa Anela Galić, g.đa Damira Sulejmanović-Husejnović i g.đa Jasmina Mušović, uspješno su obavile posljednju ovogodišnju ocjenu u Visokom, Tuzli, Srebreniku i Sarajevu.

PZU Apoteka Nera Visoko, prva je apoteka u Federaciji BiH koja se certificirala i čije je vodstvo konstantno održavalo najviši nivo sigurnosti i kvaliteta što je rezultiralo i pozivom za provedbu jučerašnje vanjske ocjene u postupku akreditacije.

Nadalje, PZU Apoteka „HA-PHARM“ Tuzla i Privatna apoteka „Medisan“ Sarajevo, također su uputile poziv AKAZ-u u smislu vlastite spremnosti za ocjenu sigurnosti, odnosno - ispunjenje obaveze certifikacije koja se tiče svih zdravstvenih ustanova u našem zdravstvenom sistemu.

Upućujemo iskrene želje za uspješno ispunjenje odgovarajućih kriterija i standarda sigurnosti i kvaliteta svim pomenutim obveznicima te se zahvaljujemo vanjskim ocjenjivačima na dosljednom poštivanju Corona/Covid19 načina obavljanja rada na terenu u postupku vanjskih ocjena.

Saradnja i partnerstva