Obavijest za koordinatore kvaliteta ZU

25.03.20

Poštovani koordinatori kvaliteta u bolnicama, domovima zdravlja i apotekama obavještavamo vas:

AKAZ je u skladu sa donesenim preventivnim mjerama i shodno zaključku Vlade FBiH od 23.03. obustavio i zabranio fizički kontakt i rad sa strankama, te zabranio ulazak u poslovne prostorije AKAZ-a jer smo smješteni u prostorijama Doma zdravlja Ilidža gdje je na snazi mjera izolacije osoblja DZ zbog boravka lica zaraženog novim koronavirusom.

Obavještavamo vas da će se komunikacija sa strankama obavljati isključivo putem pošte, e-maila, faksom i telefonom.

Adrese kontakata se nalaze una web stranici Agencije www.akaz.ba. 

Indikatori sigurnosti i kvaliteta

Dalje, želimo da Vas obavijestimo da se rokovi za dostavu podataka o indikatorima kvaliteta i sigurnosti prolongiraju do 1. septmebra 2020. godine, zbog epidemije i opterećenosti zdravstvenih ustanova u ovom trenutku.

Sve zdravstvene ustanove koje su dostavile podatke o indikatorima kvaliteta i sigurnosti za zdravstvene ustanove ne moraju ponovo dostavljati podatke o indikatorima kvaliteta i sigurnosti, a rok za slanje struktuiranih godišnjih izvještaja, kao i za slanje svih drugih dijelova izvještaja ukoliko ih zdravstvene ustanove nisu dostavile, prolongira do 1. septembra 2020. godine.

Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH će po stabilizaciji stanja uputiti ponovljene pozive za dostavu podataka o indikatorima kvaliteta i sigurnosti za sve bolnice i domove zdravlja, a koordinatore kvaliteta u apotekama molimo da ovu obavijest smatraju konačnom, te ih sve pozivamo da do 1. septembra dostave podatke o indikatorima kvaliteta za apoteke.

Podatke o indikatorima kvalitete i sigurnosti za zdravstvene ustanove i dalje, a u skladu sa Vašim vremenom i mogućnostima možete dostavljati na e-mail adresu: koordinator@akaz.ba.

Ovom prilikom svim našim koordinatorima kvaliteta u zdravstvenim ustanovama želimo mnogo sreće i uspješnog rada, kao i svim zdravstvenim profesionalcima u FBiH, sa nadom da ćemo se svi mi što prije vratiti svojim redovnim obavezama.

Saradnja i partnerstva