Mostar, 23. i 24.05.2019.

Najava obuke za osoblje CMZ i timove porodične /obiteljske medicine u Mostaru

Učesnici obuke za osoblje centara za mentalno zdravlje i predstavnike timova porodične /obiteljske medicine održane prošle godine u Sarajevu. 03.05.19

U skladu sa AKAZ-ovim kalendarom godišnjih djelatnosti, 23. i 24.05.2019. godine održaće se „Obuka za osoblje centara za mentalno zdravlje i predstavnike timova porodične /obiteljske medicine iz oblasti poboljšanja kvaliteta u zdravstvu“ za domove zdravlja iz Hercegovačko-neretvanskog kantona, Zapadnohercegovačkog i Kantona 10.

Obuku organizira i provodi Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) u sklopu nastavka treće faze „Projekta mentalno zdravlje u BiH“. Projekat „Mentalno zdravlje u BiH“ finansira Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) a implementira Asocijacija XY.

U naredne četiri godine predviđa se realizacija ovog projekta na terenu u sklopu aranžmana koji je prošle godine ozvaničen potpisivanjem ugovora za period 2018. - 2020.,  a koji definira nastavak uspješne i izuzetne saradnje. Izražavamo nadu da će Projekat dovesti do još bolje integracije i inkluzije osoba s mentalnim poteškoćama  kao i podizanje nivoa kvaliteta života za ovu kategoriju stanovništva na cijeloj teritoriji FBiH.

Saradnja i partnerstva