SIGURNA I KVALITETNA USLUGA ZA SVAKOG PACIJENTA

Timovima porodične medicine Doma zdravlja Gradačac uručene certifikacije i akreditacije

Direktor AKAZ-a Ahmed Novo sa uposlenicima Doma zdravlja Gradačac i direktoricom Almom Šarkić i predstavnicima timova porodične medicine koji su dobili certifikate i akreditacije 13.09.18

Direktor Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) doc. dr. Ahmed Novo uručio je u četvrtak akreditacije za tri i certifikacije za dva tima porodične medicine Doma zdravlja Gradačac koji su uspješno prošli kroz proces akreditacije i certifikacije u okviru projekta Poboljšanje kvaliteta/akreditacije timova porodične/obiteljske medicine u FBiH (CVRAM projekt) koji implementira ured SZO u BiH, a financijski podržava Švicarska agencija za razvoj i suradnju (SDC).

Direktorica DZ Gradačac dr. Alma Šakić izrazila je zadovoljstvo što su se timovi ovog doma zdravlja našli u procesima certifikacije i akreditacije koje su uspješno prošli:

„Nadamo se da ćemo ovim tempom nastaviti daljnju saradnju na obostrano zadovoljstvo“, kazala je dr. Alma Šakić.

Direktor AKAZ-a doc.dr. Ahmed Novo također je iskazao zadovoljstvo opredijeljenošću ove zdravstvene ustanove za unapređenje sigurnosti i kvaliteta usluge za svakog pacijenta.

„Ispunili ste jedan vrlo zahtjevan i kompleksan zadatak, a to je ispunjenje standarda i kriterija koje propisuje Agenacija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu FBiH. Ovim ste potvrdili da pružate sigurnu I kvalitetnu zdravstvenu zaštitu svojim korisnicima. Čestitam svim timovima na predanom radu I uspješnom ispunjavanju standarda za certifikaciju i akreditaciju”, kazao je doc.dr. Novo.

 

 

Saradnja i partnerstva