PODSJEĆAMO

Prijave za Osnovnu obuku za osoblje apoteka otvorene do 17. septembra

Polaznice jedne od ranijih obuka popunjavaju test
S jedne od ranijih obuka
11.09.18

Podsjećamo sve zainteresirane da su prijave za Osnovnu obuku za osoblje apoteka otvorene do 17. septembra. Obuka  se održava 20. septembra u 8:30 u prostorijama AKAZ-a, Dr. Mustafe Pintola 1, Ilidža a u skladu sa predviđenim planiranim djelatnostima u kalendaru edukacije AKAZ-a za 2018. 

Prijave se primaju po formuli 3+1 gratis , odnosno sa besplatnim aranžmanom za svakog četvrtog prijavljenog djelatnika pojedine apoteke – zdravstvene ustanove.

Na obuci će polaznice i polaznici imati priliku da se upoznaju detaljno sa djelokrugom rada AKAZ-a; sertifikacijskim i akreditacijskim standardima za apoteke; relavantnim propisanim indikatorima, kao i kako ispuniti tražene zahtjeve. Kroz praktičan rad biće im približeni načini pisanja procedura, dobiće i primjere urađenih procedura, kao i modele na koji način ispravno uraditi samoocjenu u svojoj apoteci.

Napominjemo da je ova obuka preduvjet za zainteresovane kandidate koji žele da pohađaju obuku za AKAZ-ove ovlaštene ocjenjivače kvaliteta.

Svim učesnicima edukacije, prema Pravilniku o stručnom usavršavanju (član 14), Komora magistara farmacije u FBiH, dodjeljuje 3 boda.

Obrazac za prijavu možete preuzeti OVDJE

 

Saradnja i partnerstva