AKREDITACIJE I CERTIFIKATI ZA DVA TIMA PORODIČNE MEDICINE DZ VISOKO

“Drago nam je što smo dobili priliku da pokažemo kvalitet kojim raspolažemo”

Direktor AKAZ-a Ahmed Novo i direktor Doma zdravlja Visoko Alen Omanović s doktoricama Dženanom ALimanović i Sadetom Ganić Sarač te članicama njihovih timova prilikom uručenja certifikata 06.07.18

Direktor Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) doc. dr. Ahmed Novo uručio je u petak akreditacije i certifikacije za dva tima porodične medicine Doma zdravlja Visoko koji su uspješno prošli kroz proces akreditacije i certifikacije u okviru projekta Poboljšanje kvaliteta/akreditacije timova porodične/obiteljske medicine u FBiH (CVRAM projekt) koji implementira ured SZO u BiH, a financijski podržava Švicarska agencija za razvoj i suradnju (SDC).

Akreditacije i certificate dr. Novo je uručio dr. Dženani Alimanović i dr. Sadeti Ganić Sarač u prisustvu članica njihovih timova i v.d. direktora Doma Zdravlja Visoko dr. Alena Omanovića.

“Drago mi je da ste nam dali mogućnost da pokažemo kvalitet s kojim raspolažemo i da smo opravdali dato povjerenje. Presretna sam bila saradnjom svih članica tima tokom prolaska kroz ovaj zahtjevan proces, svi smo pružili svoj maksimum, radili timski i svako je ispunjavao ono što se od njega u određenom momentu traži, ali je bilo i proaktivnosti, dodatnih prijedloga za još bolju provedbu. Uz sve to smo imali potrebnu podršku od direktora što je u ovom procesu veoma bitno”, kazala je dr. Dženana Alimanović dodajući kako smatra da i ostali timovi u ovom Domu zdravlja već rade dosta kvalitetno i kako se nada da će i oni uskoro ući u proces:

“Svi timovi se trude i ulažu maksimalno u unapređenje kvaliteta i sigurnosti usluge, a želja nam je da jednog dana čitav Dom zdravlja bude akreditiran. Ne radimo sve ovo za sebe, već u korist naših pacijenata, i lijepo je kada se to vrjednuje”.

“Na kvalitetu se zaista radilo i ranije, ali ulaskom u ovaj proces i uspješnim prolaskom kroz sve njegove faze i dobijanjem akreditacije Iicertifikata imamo i zvanično priznanje za to”, kazala je dr. Sadeta Ganić Sarač.

 

 

Saradnja i partnerstva